CONTACT 

Gebruik het formulier aan de rechterkant om ons een bericht te versturen. 

110A De Amert
Veghel, 5462 GH
Netherlands

+31 413 37 60 45

MCC Sport Rally service, Abarth, Fiat, Alfa Romeo and Ford Tuning specialist. Wij verkopen diverse tuning producten waaronder G-Tech, Forge, Ragazzon, Eibach, Bilstein, DNA Racing and BMC

Pers

Praesent commodo cursus magna, vel scelerisque nisl consectetur et. Curabitur blandit tempus porttitor. Fusce dapibus, tellus ac cursus commodo, tortor mauris condimentum nibh, ut fermentum massa justo sit amet risus. Cras mattis consectetur purus sit amet fermentum. Cras mattis consectetur purus sit amet fermentum.

Timo van der Marel 2e algemeen in Nederlands rally Kampioenschap 2015

Frank MCC Sport

 

  • Opel-equipe klasseert zich in top vijf van CONRAD Twente Rally 2015, de slotrally van het Nederlands Rallykampioenschap 2015
  • De Adam verslaat talloze vierwielaangedreven turbo-auto's

Amersfoort, 3 november 2015 – Dit weekend werd in de omgeving van Hengelo traditiegetrouw het Nederlands Rallykampioenschap afgesloten met de CONRAD Twente Rally. Tijdens de laatste wedstrijd van het Nederlands Rallykampioenschap traden Timo van der Marel en navigatrice Rebecca Smart in hun opvallende Opel Adam in het strijdperk om hun tweede plaats in het kampioenschap te verdedigen.

De CONRAD Twente Rally had niet alleen een nieuwe naam gekregen, maar ook een gewijzigde opzet om de wedstrijd nog spannender en spectaculairder te maken voor deelnemers en publiek. De compacte rally was 233 kilometer lang waarvan 115 kilometer op snelheid gereden moesten worden.
De CONRAD Twente rally bestond uit drie klassementsproeven die drie maal werden afgelegd. Een klein gedeelte (5%) van het parcours had een onverharde ondergrond.
De Opel Adam was dit seizoen vaak de smaakmaker voor het publiek en de CONRAD Twente Rally vormde daarop geen uitzondering. Voor de equipe Van der Marel-Smart was er extra aanmoediging omdat veel Opel-dealers op uitnodiging van de Opel-dealervereniging naar Twente waren afgereisd om de Adam in actie te zien.

Timo van der Marel: "Theoretisch konden wij nog kampioen worden. Wij zouden de rally moeten winnen en Jasper van den Heuvel zou dan uit moeten vallen. Dat is niet gebeurd. Uiteraard wil ik Jasper en Lisette Bakker van harte feliciteren met hun kampioenstitel. Maar het spreekt voor zich dat Rebecca en ik ongelooflijk trots zijn op onze tweede plaats algemeen in het Nederlands Kampioenschap, en onze winst in de R2 categorie."

Om met een 1,6-liter voorwielaangedreven auto zo hoog te eindigen in het kampioenschap is een fantastisch resultaat. De Opel Adam heeft het hele seizoen uitstekend gepresteerd zonder een enkel probleem. Ook in de CONRAD Twente rally ging het weer prima, zowel de Adam als het navigeren door Rebecca, terwijl Timo geen enkel stuurfoutje maakte.

Nogmaals Timo: "Tegen Jasper in zijn vierwielaangedreven turbomachine hadden wij natuurlijk geen kans maar een vijfde plaats en weer de overwinning in de R2-categorie is een uitstekend resultaat. De proeven hadden vaak lange rechte stukken en dan komen we met een topsnelheid van 170 km/u toch te kort. Daarnaast waren sommige stukken tricky omdat het wegdek nat was. Toch hebben we nog twee keer de vijfde snelste tijd gedraaid."
De laatste klassementsproef werd in het donker en ook nog eens in de mist verreden, wat zorgde voor een spannende afsluiting van het succesvolle rallyseizoen.

Thanks!
Graag willen Timo en Rebecca MCC Sport bedanken voor de perfecte preparatie van de Opel Adam. Timo: "Daarnaast wil ik Rebecca bedanken voor haar uitstekend navigeerwerk en mijn vader, Jan van der Marel, voor zijn support en vertrouwen. Ook een woord van dank voor onze trouwe sponsoren Trimline, Modiform, Doornhof Verzekeringen en Handa Shop alsmede voor de Opel-dealers Nefkens, Juurlink, Driessen, Kamp en Broekhuis voor hun actieve ondersteuning dit jaar. Na de champagne gaan we direct aan de slag om volgend jaar nog beter voor de dag te kunnen komen."

Uitslag

1. Erik van Loon - Harmen Scholtalbers SUBARU IMPREZA WRC 1.0047.3 min
2. Jasper van den Heuvel - Martine van den Heuvel MITSUBISHI LANCER EVO X 1.01.22.3 min
3. Bob de Jong - Kees Hagman CITROEN DS3 R5 1.01.45.0 min
4. Antoine van Ballegooijen - Johan Findhammer MITSUBISHI LANCER EVO X 1.02.49.3 min
5. Timo van der Marel - Rebecca Smart OPEL ADAM SLAM R2 1.05.05.3 min

 

Foto credits: Erik van 't Land / www.rallypicture.nl