CONTACT 

Gebruik het formulier aan de rechterkant om ons een bericht te versturen. 

110A De Amert
Veghel, 5462 GH
Netherlands

+31 413 37 60 45

MCC Sport Rally service, Abarth, Fiat, Alfa Romeo and Ford Tuning specialist. Wij verkopen diverse tuning producten waaronder G-Tech, Forge, Ragazzon, Eibach, Bilstein, DNA Racing and BMC

TIMO VAN DER MAREL NAAR VERDIEND PODIUM IN SPANJE

Pers

Praesent commodo cursus magna, vel scelerisque nisl consectetur et. Curabitur blandit tempus porttitor. Fusce dapibus, tellus ac cursus commodo, tortor mauris condimentum nibh, ut fermentum massa justo sit amet risus. Cras mattis consectetur purus sit amet fermentum. Cras mattis consectetur purus sit amet fermentum.

TIMO VAN DER MAREL NAAR VERDIEND PODIUM IN SPANJE

Frank MCC Sport

Salou, 26 oktober 2014 – Na een strak gereden wedstrijd in de voor het wereldkampioenschap meetellende Rally van Spanje konden Timo van der Marel en Rebecca Smart vanmiddag in Salou het seizoen met een fantastisch resultaat afsluiten. Al vanaf de start donderdagavond reed Van der Marel met zijn Vacansoleil-Ford Fiesta R2 vooraan in de RC4 klasse mee. Niet minder dan 25 gelijkwaardige auto’s – het merendeel Fords Fiesta – kwam aan de start en uiteindelijk bereikten 23 de finish. De derde plaats achter de iets sneller geachte Drive DMACK Fiesta Trophy rijders Nil Solans en Tom Cave maakte zeer veel indruk.

 

De 50e RACC Rally España vormde de een na laatste wedstrijd van het wereldkampioenschap en de Franse Volkswagen coureur Sébastien Ogier stelde door een knappe zege zijn tweede wereldtitel veilig. De Rally van Spanje is de enige rally van het wereldkampioenschap met een mix aan gravel- en asfaltproeven. Op vrijdag stonden zes pittige gravel klassementsproeven op het programma, terwijl zaterdag en zondag enkele lange en uitdagende klassementsproeven moesten worden gereden. De zonnige en warme weersomstandigheden zorgden vrijdag voor veel stof op de proeven waarvan de rijders hinder hadden.

 

Donderdagavond startte de jubileumeditie van de Rally van Spanje met een spectaculaire klassementsproef in het centrum van Barcelona. Aangemoedigd door enkele tienduizenden toeschouwers en tegen de achtergrond van de historische stad vertoonden de 64 gestarte equipes hun kunsten. Voor de rijders was het wel een opoffering: “Maar het was wel spectaculair met al dat publiek,” meende ook Timo van der Marel. “Het was echter een vermoeiende dag met een lange rit naar Barcelona, heel lang wachten, vier minuten actie en toen weer het hele stuk terug naar Salou. Maar het was een prachtige promotie van de rallysport.”

 

Hoewel Timo van der Marel vooraf had gezegd dat hij de eerste dag van de 50e Rally van Spanje de concurrentie hun gang zou laten gaan zat hij zo goed in zijn ritme dat hij op de lastige klassementsproeven snelle tijden op de klokken wist te zetten en daardoor menig concurrent het nakijken gaf en de eerste dag afsloot op de 5e plaats. “Maar de rally is nog heel lang en er kan nog van alles gebeuren,” temperde Van der Marel de hoog opgelopen verwachtingen. “Maar inderdaad ging het vrijdag uitstekend. We hebben ons ook erg goed voorbereid en Rebecca leest de pace notes geweldig, waardoor ik met heel vertrouwen kan rijden en blind kan varen op haar instructies.” Ook de DMACK banden gaven Van der Marel vertrouwen: “We hadden echt prima grip en dat is voor een belangrijk deel te danken aan de banden.”

 

Zaterdag begon Timo van der Marel goed aan de proeven op asfalt en klom al snel op naar de 3e plaats in het RC4 klassement. “Ook de tweede dag kenden we geen problemen, hoewel we bij het binnenrijden van het servicepark ’s avonds een kapotte dynamo hadden. Dat had niet ergens anders moeten gebeuren!” Nu kon de service crew de dynamo tijdig vervangen en zondag wisten Timo van der Marel en zijn navigatrice Rebecca Smart hun derde positie verdedigen. “Het viel op dat de Spaanse Ford Fiesta rijders snel waren op asfalt, maar ik concentreerde mij vooral op de Drive DMACK Fiesta Trophy rijders,” wist Timo van der Marel breed lachend aan de finish in Salou, die met zijn uitstekende resultaat in Spanje een ‘wild card’ verdiende voor de DMACK Shoot Out volgende maand in Engeland. En daar staat een mooie prijs te wachten: deelname aan een WRC wedstrijd in een Ford Fiesta R5. Van der Marel kijkt daar naar uit: “Ik ben blij dat ik het seizoen zo mooi heb weten af te sluiten en dat we ons doel hebben bereikt: de wild card voor de DMACK shoot out. Uiteraard zijn we onze sponsors dankbaar voor het mogelijk maken van een bijzonder jaar met twee WRC deelnames. Hopelijk kunnen we dank zij dit resultaat er volgend seizoen een mooi vervolg aan geven en de shoot out vormt wellicht een mooie basis.”