CONTACT 

Gebruik het formulier aan de rechterkant om ons een bericht te versturen. 

110A De Amert
Veghel, 5462 GH
Netherlands

+31 413 37 60 45

MCC Sport Rally service, Abarth, Fiat, Alfa Romeo and Ford Tuning specialist. Wij verkopen diverse tuning producten waaronder G-Tech, Forge, Ragazzon, Eibach, Bilstein, DNA Racing and BMC

VACANSOLEIL RALLY SPORT SLUIT SEIZOEN AF IN WRC RALLY VAN SPANJE

Pers

Praesent commodo cursus magna, vel scelerisque nisl consectetur et. Curabitur blandit tempus porttitor. Fusce dapibus, tellus ac cursus commodo, tortor mauris condimentum nibh, ut fermentum massa justo sit amet risus. Cras mattis consectetur purus sit amet fermentum. Cras mattis consectetur purus sit amet fermentum.

VACANSOLEIL RALLY SPORT SLUIT SEIZOEN AF IN WRC RALLY VAN SPANJE

Frank MCC Sport

 

 

Salou, 17 oktober 2014 – Het einde van het rallyseizoen nadert en voor het Vacansoleil Rally Sport Team betekent de voor het wereldkampioenschap (WRC) meetellende 50e Rally van Spanje in het weekeinde van 24 – 26 oktober ook een mooie finale. Timo van der Marel zal samen met zijn Australische navigatrice Rebecca Smart in Spanje de blauw-gele kleuren van Vacansoleil verdedigen in zijn Ford Fiesta R2. Er zal op de 17 klassementsproeven stevige strijd worden geleverd in de R2 klasse, want daarin komen alleen al meer dan 20 gelijkwaardige Fords Fiesta aan de start. Voor Timo van der Marel betekent de Rally van Spanje een weerzien, want ook in 2012 nam hij al deel aan deze enige rally van het wereldkampioenschap met gemengde ondergrond: vrijdag staat in het teken van de lastige gravel proeven, terwijl zaterdag en zondag alle proeven op de snelle asfaltwegen rond start- en finishplaats Salou worden verreden.

 

Eerder dit jaar nam Timo van der Marel al deel aan de ADAC-Rallye Deutschland en ondanks pech op de eerste dag liet hij op de twee volgende dagen zien dat hij tot de snelste coureurs hoort in de R2 klasse. In Spanje wil de 25-jarige rallyrijder uit Amersfoort opnieuw laten zien dat hij in aanmerking komt voor een stapje hogerop. Hij komt dan ook in aanmerking om met een hoge klassering in de R2 klasse een wild card te verdienen voor de Drive DMACK Fiesta Shoot Out later dit jaar. “Toch waken we er voor om op de eerste dag op het gravel veel risico’s te nemen; ik heb al ruim twee jaar niet op gravel gereden en de concurrenten wel. Dus ik zal mijn aanval pas plaatsen op de tweede dag op de asfaltproeven,” vertelt Van der Marel aan de vooravond van zijn vertrek naar Spanje. “We hebben er voor gekozen om heel vroeg naar Spanje te vertrekken om goed te acclimatiseren en ons alvast een beetje wegwijs te maken in de omgeving van Salou,” voegt Rebecca Smart daar aan toe. Maandag staat de documentencontrole op het programma, waarna de equipes dinsdag de gelegenheid krijgen om vooral de gravel proeven op pace notes te zetten. Woensdag volgt de verkenning van het merendeel van de asfaltproeven. Donderdag (23 oktober) gaat de rally ’s avonds van start in Barcelona. “Donderdag lijkt een rustige dag, maar is dat zeker niet. We moeten al vroeg in de middag in Barcelona zijn om de ruim 3 km lange proef op de Montjuic te verkennen, daarna hebben we vier uur niets te doen, behalve wat PR verplichtingen en dan rijden wij rond acht uur ’s avonds die korte proef. Daarna moeten we het hele eind terug naar Salou rijden, waarvoor 2 uur staat. Voordat we in bed liggen is het middernacht en vrijdagochtend gaat de rally vroeg van start. En dan moeten we 100% gefocust zijn,” weet Timo van der Marel.

 

Vrijdag staan de 74 deelnemende equipes 6 gravel proeven te wachten, waaronder twee keer de bijna 36 km lange proef Terra Alta. “Dat wordt een heuse slijtageslag,” denkt Van der Marel, “dus moeten we daar proberen uit de problemen te blijven.” Vrijdagavond wacht dan ook de service crew een aardige opgave; want dan moeten de rally auto’s omgebouwd worden van een gravel afstelling naar een asfalt afstelling. Zaterdag gaan de overgebleven equipes dan de strijd aan op 6 asfaltproeven, en ook daar wacht twee keer een uitdaging: de 50 km (!) lange proef van Escaladei. “Dat is de langste proef die ik ooit heb gereden. En deze Rally van Spanje is met in totaal ruim 372 km aan proefkilometers de langste rally uit mijn carrière!” De rally wordt zondags afgesloten met 4 proeven alvorens ’s middags om even na enen de winnaar over het finishpodium aan de boulevard van Salou rijdt.

 

Vorige maand nam Timo van der Marel deel aan de Hellendoorn Rally en de Vacansoleil Ford Fiesta R2 is daarna door MCC Sport nog eens helemaal nagelopen en op punt gezet voor de zware jubileum editie van deze Rally van Spanje.

 

Tijdschema WRC Rally van Spanje

Donderdag 23 oktober

13:00 uur Start, Boulevard, Salou

18:08 uur Klassementsproef 1 in Barcelona

20:08 uur Finish Dag 1, Servicepark, PortAventura, Salou

 

Vrijdag 24 oktober

07:00 uur Herstart vanuit het Servicepark, PortAventura, Salou

                               6 klassementsproeven (gravel)

17:22 uur Finish Dag 2, Servicepark, PortAventura, Salou

 

Zaterdag 25 oktober

08:00 uur Herstart vanuit het Servicepark, PortAventura, Salou

                               6 klassementsproeven (asfalt)

17:32 uur Finish Dag 2, Servicepark, PortAventura, Salou

 

Zondag 26 oktober

06:30 uur Herstart vanuit het Servicepark, PortAventura, Salou

                               4 klassementsproeven (asfalt)

13:16 uur Finish rally, Boulevard, Salou

 

Startnummer Vacansoleil Rally Sport

94. Timo van der Marel/Rebecca Smart (NL/AUS), Ford Fiesta R2